Ondergrondse containers

Bij een geheel ondergrondse container bevindt al het gedeponeerde afval zich onder de grond. In tegenstelling tot een semi-ondergrondse container, waarbij tweederde van de container zich onder de grond bevindt. Daarom neemt een geheel ondergrondse container ook minder ruimte in boven de grond. Er is immers alleen een vulzuil nodig om het afval in te gooien, hierdoor valt het direct naar beneden en komt het op de bodem van de container terecht, onder de grond.

Waar semi-ondergrondse containers dus ook nog opslagruimte hebben voor afval dat gedeeltelijk bovengronds opgeslagen kan worden als de container vol begint te raken, is dit bij een geheel ondergrondse container onmogelijk. Daarnaast is het ook mogelijk om een geheel ondergrondse container op een licht hellend terrein te plaatsen. Er is immers geen ‘’reserve’’ bovengrondse opslagruimte nodig.

Voordelen geheel ondergrondse containers

Ondergrondse containers hebben diverse grote voordelen. Zeker voor locaties waar veel afval vrijkomt en waar dit zo onopvallend mogelijk ingezameld dient te worden, bieden deze containers een uitkomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan locaties als: verzorging- en verpleegtehuizen, onderwijsinstellingen, of zelfs parkeerplaatsen bij drukbezochte gebieden.

Hygiënisch

Het legen van een ondergrondse container gebeurt niet via de inwerpopening. De inwerpopening blijft dus schoon, dat is wel zo hygiënisch. Daarnaast gaat afval in een ondergrondse container ook minder snel gisten en rotten. Dat komt doordat het onder de grond een constante temperatuur tussen de 10 en 15 graden is, zelf op een warme zomerdag! Hierdoor gaat het afval minder snel gisten en rotten. Dit voorkomt geuroverlast! Daarnaast wordt de container hermetisch afgesloten, waardoor er geen ongedierte bij het weggegooide afval kan komen.

Onzichtbaar en ruimtebesparend

Al het afval dat wordt weggegooid in een geheel ondergrondse container bevindt zich onder de grond. Hierdoor is het afval nooit zichtbaar, ook niet bij het openen van de klep. Omdat alles onder de grond wordt opgeslagen, neemt de container boven de grond zeer weinig ruimte in. Alleen de vulzuil is zichtbaar. De container valt daardoor ook niet op in het straatbeeld, terwijl je toch een grote capaciteit kunt benutten.

Grote capaciteit en minder transporten

Een ondergrondse container heeft een grote inzamelcapaciteit. Komen er op jaar- of zelfs maandbasis vele kilo’s afval bij u vrij? Dan loont het absoluut om te investeren in een ondergrondse container. Dit zorgt ervoor dat er veel minder andere inzamelmiddelen nodig zijn. Hoe meer inzamelmiddelen u nodig heeft, hoe meer ruimte deze innemen op uw terrein. Dan kan het ontzettend schelen als u in plaats van 10 rolcontainers, nog maar 1 ondergrondse container nodig heeft.

De grote inzamelcapaciteit van de container heeft ook tot gevolg dat hij minder snel vol zit. Waar u voor uw rolcontainers mogelijk een ledigingsfrequentie van iedere week nodig heeft, ligt dit bij een ondergrondse container vele malen lager. Er zijn dus in totaal veel minder transporten nodig om al het afval af te voeren. Dit heeft een positief effect op de CO2-uitstoot.

Automatische volmelder

Onze geheel ondergrondse containers kunnen worden uitgerust met een automatische volmelder. Dit heeft een positief effect op de ledigingsfrequentie. Deze past zich namelijk automatisch aan naar gebruik. Komt er tijdelijk minder afval bij u vrij? Dan komen wij automatisch minder frequent om te legen. Op het moment dat er weer meer afval vrijkomt, gaat de ledigingsfrequentie vanzelf weer omhoog. Dit voorkomt dat er onnodige kilometers worden gereden om halflege containers te legen of dat u dient in te grijpen omdat de container onverwacht te snel vol zit.

Diverse mogelijkheden

Bij het plaatsen van een geheel ondergrondse container heeft u de keuze uit diverse inwerpopeningen. Zo kunt u kiezen voor een opening die beter in het straatbeeld past of die gemakkelijker te bedienen is voor een bepaalde doelgroep. Daarnaast is het ook mogelijk uw ondergrondse container uit te rusten met een registratiesysteem. Zo voorkomt u dat onbevoegden uw containers kunnen gebruiken om hun afval in weg te gooien. Daarnaast zorgt dit ervoor dat u kunt bijhouden wie er gebruikmaakt van de container en dus de meeste kilo’s afval weggooit.

Waarom een ondergrondse container?

 • Moderne uitstraling
 • Makkelijk te plaatsen
 • Minder opoffering van ruimte
 • Zwevend voetgangersplatform waardoor de geheel ondergrondse afvalcontainer ook op licht hellend terrein geplaatst kan worden
 • Verschillende soorten inworpopeningen mogelijk
 • U kunt ondergrondse containers huren met diverse mogelijkheden voor toegangscontrole
 • Het oudste bedrijfsafval ligt altijd op de bodem. De overlast van geur en ongedierte is hierdoor minimaal
 • De temperatuur in de ondergrondse afvalcontainer is constant rond de 10° à 15°C, waardoor gisting van het afval laag is. Ook hierdoor ontstaat nauwelijks geuroverlast
 • Lediging verloopt niet via de inworpopening. De inworpopening blijft dus schoon
 • Geïntegreerd volmeldingssysteem
 • Minder ledigingen nodig, dus ook minder rijbewegingen wat vriendelijker is voor het milieu

Waarom ondergronds?

 • Moderne uitstraling
 • Verschillende soorten inworpopeningen mogelijk
 • Makkelijk te plaatsen

Meer informatie?

Neem dan direct en geheel vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel:

088 – 08 09 030

Neem contact op