Ondergrondse perscontainers

Ondergrondse perscontainers worden, niet heel verrassend, grotendeels onder de grond geplaatst. Een verschil met andere (semi)ondergrondse containers is echter dat het afval bij de ondergrondse perscontainer niet alleen wordt opgeslagen, maar ook samengeperst. Daarom maakt deze container het makkelijker om grote hoeveelheden afval in te zamelen. Door het afval samen te persen, ontstaat er namelijk een zogeheten ‘verdichting’. Dit houdt in dat het afval veel minder ruimte inneemt. Daarom hebben ondergrondse perscontainers een grotere capaciteit dan niet-persende (semi)ondergrondse containers. Een ondergrondse perscontainer heeft tot wel 10 keer meer inzamelcapaciteit!

Voordelen van de ondergrondse perscontainers

Het plaatsen van een ondergrondse perscontainer heeft diverse voordelen. Zo is maar een klein gedeelte van de ondergrondse perscontainer zichtbaar, neemt de container bovengronds weinig ruimte in, is de container hygiënisch en zijn er minder transporten nodig om de container te legen.

Bijna volledig uit het zicht

Omdat de container zich voornamelijk onder de grond bevindt, is er maar een klein gedeelte van de container zelf zichtbaar. Alleen de vulzuil met de inwerpopening is zichtbaar. Ook het ingezamelde afval is niet te zien, want al het afval wordt ondergronds opgeslagen. De aanblik van een locatie wordt daardoor niet verstoord door een afvalcontainer. Dit maakt de ondergrondse perscontainer bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld vakantieparken, natuurgebieden en andere recreatiegebieden waar grote hoeveelheden afval vrijkomen. Met behulp van een ondergrondse perscontainer zamelt u dit gemakkelijk in, zonder dat de omgeving wordt ontsierd door grote zichtbare inzamelmiddelen.

Ruimtebesparend

De ondergrondse perscontainer neemt boven de grond dus weinig ruimte in. Dit gaat echter niet ten koste van de inzamelcapaciteit. Een ondergrondse perscontainer heeft een zeer grote capaciteit. Dit is zeer gunstig voor organisaties waarbij jaarlijks vele kilo’s afval worden geproduceerd. Een groot voordeel hiervan is dat er dan veel minder inzamelmiddelen nodig zijn om al het vrijkomende afval in te zamelen. Het is dan bijvoorbeeld niet nodig om grote aantallen rolcontainers te plaatsen. Deze nemen veel ruimte in en moeten regelmatig geleegd worden. Dat maakt het inzamelen en legen van de inzamelmiddelen een flinke klus. Met een ondergrondse perscontainer gaat dit veel makkelijker. Dankzij de grote inzamelcapaciteit onder de grond zijn er minder andere inzamelmiddelen nodig en heeft u een veel lagere ledigingsfrequentie. Dankzij de automatische volmelder heeft u zelfs geen omkijken meer naar de ledigingsfrequentie. De ledigingsfrequentie past zich vanzelf aan naar het gebruik.

Hygiënisch

Door het afval ondergronds op te slaan, gaat het minder snel gisten en rotten. Ondergronds ligt de temperatuur namelijk constant tussen de 10 en 15 graden. Vanwege de lagere temperatuur en het feit dat de container hermetisch wordt afgesloten, heeft u bovendien veel minder last van het vrijkomen van nare geurtjes en kan er geen ongedierte bij het afval komen.

Minder transporten

Dankzij de grote inzamelcapaciteit, zijn er minder transporten nodig om al het afval af te voeren. Hierdoor bespaart u op uw transportkosten en verlaagt u tevens de CO2-uitsoot. Dankzij de automatische volmelder wordt de ledigingsfrequentie bovendien aangepast naar het gebruik. Als er tijdelijk meer of minder afval vrijkomt, wordt de ledigingsfrequentie dus vanzelf aangepast. Hierdoor worden er geen onnodige kilometers gereden om halfvolle containers te legen of blijft u te lang zitten met een volle container.

Diverse afvalstromen

Ondergrondse perscontainers zijn geschikt voor het inzamelen van diverse afvalstromen. Afhankelijk van de afvalstromen die bij u vrijkomen en de hoeveelheden daarvan, kiest u een ondergrondse perscontainer die aansluit bij uw specifieke wensen. U heeft ook keuze uit verschillende vulzuilen en inwerpopeningen, zodat u altijd een optie kunt kiezen die het best in uw omgeving past.

Ondergrondse perscontainers zijn geschikt voor diverse afvalstromen: restafval, papier en karton en gemengd plastic. In tegenstelling tot andere ondergrondse containers, kan met de ondergrondse perscontainer geen glas ingezameld worden.

Restafval

Ondergrondse perscontainers zijn zeer geschikt om grote hoeveelheden restafval in te zamelen. We besteden in Nederland steeds meer aandacht aan het scheiden van afval. Toch komt een groot deel van ons afval nog bij het restafval terecht. Restafval is dan ook een afvalstroom die bij iedere organisatie vrijkomt. Als er grote hoeveelheden restafval bij u vrijkomen, is de kans groot dat rolcontainers simpelweg niet voldoende inzamelcapaciteit hebben om al het afval in te zamelen en af te voeren. In dat geval loont het om voor een container te kiezen met een grotere inzamelcapaciteit, zoals een ondergrondse perscontainer.

Papier en karton

In Nederland besteden wij al jaren veel aandacht aan het scheiden van ons papier en karton. Papier en karton zijn namelijk zeer goed te recyclen! Oud papier wordt tot wel 7 keer hergebruikt om nieuw papier en karton van te maken. In Nederland bestaat nieuw papier en karton voor ruim 80% uit oud papier. Het scheiden van papier en karton is dus veel beter voor het milieu. Bovendien is het ook voordeliger! Als er minder afval bij het restafval terechtkomt, zitten de containers minder snel vol. Dan zijn er dus ook minder transporten nodig om de containers te legen. Voor organisaties waar op jaarbasis grote hoeveelheden papier en karton vrijkomt, loont het dus zeker om hiervoor een ondergrondse perscontainer te plaatsen! Het recyclen van papier en karton is beter voor het milieu en

Gemengd plastic

Komen er grote hoeveelheden gemengd plastic bij u vrij? Ook dit kan worden ingezameld met behulp van een ondergrondse perscontainer. Deze afvalstroom kan ook goed gerecycled worden. Daarom is het belangrijk dat deze zoveel mogelijk gescheiden wordt ingezameld. Gerecycled plastic is een waardevolle grondstof voor nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld nieuwe plastic verpakkingen of zelfs tennisballen. Dankzij een ondergrondse perscontainer zamelt u dit gemakkelijk gescheiden in, waardoor het vervolgens optimaal gerecycled kan worden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze ondergrondse perscontainers? Neemt u dan contact met ons op. Dit is mogelijk door te bellen naar 088 – 08 09 030 of door het contactformulier op onze website in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Waarom een ondergrondse perscontainer?

 • Voordelig en efficiënt. Er minder transporten nodig voor het ledigen, wat scheelt in de afvalkosten.
 • Stijlvol, het grootste deel bevindt zich onder grond
 • Grote capaciteit, waardoor minder ledigingen nodig zijn. Dit is beter voor het milieu.
 • Ruimtebesparend
 • Verschillende vulzuilen en inwerpopeningen mogelijk
 • De constante temperatuur onder de grond zorgt ervoor dat het afval minder snel gaat rotten en gisten. Ook ontstaat hierdoor nauwelijks geuroverlast.
 • De ledigingsfrequentie past zich vanzelf aan naar het gebruik, dankzij de automatische volmelder
 • Hufterproof uitgevoerd, zodat ongewenste zaken (bijv. bakstenen) geen schade kunnen toebrengen aan het systeem.
 • Extreem hoge verdichting dankzij de voorpersconstructie
 • Afhankelijk van het grondwaterpeil, kan de opstelput worden verzwaard om opdrijven tegen te gaan.

Waarom ondergrondse-perscontainer?

 • Grote capaciteit, waardoor minder ledigingen nodig zijn. Dit is beter voor het milieu.
 • Ruimtebesparend
 • Verschillende vulzuilen en inwerpopeningen mogelijk

Meer informatie?

Neem dan direct en geheel vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel:

088 – 08 09 030

Neem contact op