Molok

Molok containers, dé oplossing voor afvalverwerking

De Molok werd rond 1990 ontworpen door Veikko Salli. Hij was destijds een hotel- en restauranteigenaar die zocht naar een hygiënischere manier om zijn afvalstoffen te deponeren. Dat lukte hem door een container te ontwikkelen die gedeeltelijk ondergronds is. Molok is ook wel een andere benaming voor ‘bodemloze put’, vandaar dat de naam prima bij deze uitvinding past.

Doordat de container gedeeltelijk ondergronds is, kunt u er veel meer afval in kwijt dan in een standaard rolcontainer. Daarbij neemt de ondergrondse container ook nog eens minder ruimte in beslag.

Waarom kiezen voor een Molok?

Een Molok is een ideale container voor de afvalinzameling van bedrijven in de industrie, maar ook voor de afvalinzameling van horeca, onderwijsinstellingen, kantoren, verzorgings- en verpleegtehuizen. Tevens is deze afvalbak een goede oplossing voor afvalinzameling op recreatiegebieden en parkeerplaatsen.

Een aantal voordelen op een rijtje

Een Molok heeft een aantal voordelen ten opzichte van een rolcontainer. Elk voordeel wordt hieronder genoemd.

Makkelijk te plaatsen en minder ruimte nodig

Een ondergrondse container is makkelijk te plaatsen, waardoor de container op bijna elk gewenste plek kan worden geplaatst. Bovengronds neemt de container minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een rolcontainer van 1.100 l. Hierdoor heeft de bak een flinke capaciteit op een gering oppervlakte.

Amper overlast van stank en ongedierte

Doordat het afval onder straatniveau wordt opgeslagen, is de temperatuur in de bak stabiel. Hierdoor gist het afval nauwelijks, waardoor u amper last zult hebben van stankoverlast. Wat ook fijn is om te weten, is dat in een ondergrondse container het oudste afval altijd op de bodem ligt. Dat draagt er namelijk aan bij dat u niet alleen zo min mogelijk last heeft van stankoverlast, maar ook nog eens van ongedierte.

Strakke uitstraling én brandveilig

Alleen al doordat het grootste gedeelte van de container onder de grond zit, ziet een Molok er veel beter uit dan een standaard rolcontainer. Tevens is het bovengrondse gedeelte netjes met hout of aluminium afgewerkt waardoor de container een zeer strakke uitstraling heeft.

De ondergrondse afvalbak ziet er niet alleen strak uit, maar is door zijn stalen constructie ook nog eens brandveilig. Dat is natuurlijk wel erg fijn om te weten!

Een schone en lage inworpopening

Bij elke ondergrondse container zit de inworpopening laag (op ± 1.10m), waardoor iedereen er goed afval in kan werpen, zonder daar al te veel lichamelijke inspanning voor te hoeven doen. Bovendien ledigen wij de container niet via de opening, waardoor deze zo schoon mogelijk zal blijven.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Doordat in een ondergrondse afvalcontainer veel meer afval kan worden opgeslagen dan in een rolcontainer van 1.100 liter, hoeft de container minder vaak te worden geleegd. Dat scheelt vrachtritten, wat natuurlijk veel beter is voor het milieu. Tevens kunnen wij u voor elk soort afval, of het nou om restafval, karton, glas of overig afval gaat, de juiste container aanbieden. Hierdoor kunt u zo duurzaam mogelijk uw afval verwerken, wat natuurlijk ook weer goed is voor het milieu.

Koop of huur uw Molok voordelig op Ondergrondse-afvalcontainers.nl

Ondergrondse-afvalcontainers.nl biedt u de beste prijs-kwaliteitsverhouding van Nederland aan als het gaat om afvalinzameling. Sterker nog, wij hanteren de beste prijzen van heel Nederland. Voor een zeer scherpe prijs plaatsen en ledigen wij uw containers.

Service op maat dankzij onze afvalscan

Onze vertegenwoordigers kunnen u helpen met het bepalen van wat voor u de beste manier is om optimaal afval te verzamelen. Tijdens het uitvoeren van de afvalscan, helpen zij u onder andere bij het kiezen van de juiste container(s) en de juiste ledigingsfrequentie. Aan de hand van de afvalscan kunnen zij berekenen wat de kosten voor uw afvalinzameling zullen zijn.

Wilt u ook geholpen worden door een van onze vertegenwoordigers? Neem dan gerust contact met ons op.

Vlotte service

Bij ons gunstige servicepakket zit ook een vlotte service inbegrepen. Wanneer uw container geledigd moet worden, kunt u hiervan bij ons een melding maken. Wij streven ernaar elke melding binnen een werkdag te behandelen, vliegensvlug dus!

Neem contact op

Ledigingsservice

Bent u al in het bezit van een ondergrondse afvalcontainer maar op zoek naar een voordelig ledigingscontract? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Vul hiervoor het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik wil meer informatie